turjenta.net 

Hjem

Utenlandsturer

Turer i Norge

Hverdagsliv

Til bildegalleri

Lenker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

England 1999

I 1998/1999 gikk jeg på Solborg folkehøgskole i Stavanger. Rett før påske var alle på utenlandstur. Medialinja var blant linjene som dro på tur til England.

Vi tok båten til Newcastle, og kjørte til York, der vi var to dager. En flott historisk by! Var på vikingmuseet Jorvik, og på aftensang i York Minister, en flott katedral. Dessuten gikk vi en tur oppå bymuren, og det var en flott tur!

På veien fra York til London klarte vi å kjøre tom for diesel... Så da stod vi der på motorveien i en full, varm buss... Men vi fikk da tak i drivstoff, og kom oss inn til London. Når vi kom til London tok vi inn på London Park Hotel.. Et hotell som vi fant ut at var omgjort til asylmottak.... Noe som ikke var så kjekt da vi dagen etter fant ut at det hadde vært innbrudd på noen rom, og vi ikke følte oss trygge hvis vi gikk alene i gangene. Heldigvis fikk læreren vår ordna med hotellbytte. Og hvilket bytte! Sheraton Heatrow Hotel lå jo et stykke utenfor sentrum, men hvem bryr seg når man får bo på et slikt luksushotell i forhold til London Park?

I løpet av oppholdet fikk vi med oss mange høydepunkter. Første dagen var det buss-sightseeing med stopp bl.a. på Tower of London. Mediaklassen var på filmmuseet, og vi var på Planet Hollywood og spiste. Ellers fikk jeg med meg både Les Miserables og Miss Saigon på West End. Utrolig bra begge to!! Vi var på gudstjeneste i Westminster Abbey og en tur på Madam Tusseauds.

Ellers ble det jo en del shopping og reising med undergrunnen... "Mind the gap".