turjenta.net 

Hjem

Utenlandsturer

Turer i Norge

Hverdagsliv

Til bildegalleri

Lenker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavvotur på Huglo

22.-24. november 2002 var vi på lavvotur på Huglo.

Vi var fem stykker som tok ferja over fredag ettermiddag. Og etter en ekstra tur fram og tilbake til Hodnanes, gikk enda ferja til Huglo.. Kathrine og jeg hadde sett oss ut et område der vi trodde vi kunne finne en fin leirplass på kartet. Det begynte å bli mørkt, og det var heldigvis ikke så langt å gå. Vi fant en leirplass før det var blitt helt mørkt, men lavvoen måtte vi sette opp i mørke. Det var ganske spennende, men det gikk heldigvis greit. 

Jeg måtte over til Stord igjen en tur på kvelden, og mens jeg var borte forsøkte Kathrine å røykforgifte alle de andre... Hehe, nei det viste seg rett og slett at det ikke gikk så bra med bål inne i lavvoen... De hadde glemt luftinga...

Lørdagen gikk vi på en skikkelig oppdagelsestur. Det var kjempekjekt! Med utgangspunkt i naturstien, gikk vi egentlig dit vi ville etter hvert. Lekte litt med isflakene på dammene og klatra litt i furutrærne... Ja og så besteg vi sør-Huglo's høyeste punkt da... Sjonhammaren - hele 113 meter!

Utpå kvelden når vi hadde kommet tilbake til lavvoen spiste vi middag, med dampkokte bananer med sjokolade til dessert (vi orka ikke tenne bål....). Med den siste ferja dro Mona og Stefan hjem, og Kathrine, Karl og jeg brukte resten av kvelden til å fortelle historier og snakke om stort og smått til vi sovna.