turjenta.net 

Hjem

Utenlandsturer

Turer i Norge

Hverdagsliv

Til bildegalleri

Lenker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanotur i Sveio

24.- 26. september var vi på kanotur i Sveio.

Første dagen hadde vi en del regn innimellom, men ikke så mye at det plaga oss. Vi satte kanoene i vannet i Førde, og første etappe gikk i sjøen inn til Solgry, der vi hadde en bæreetappe opp til et lite vann. Der padlet vi gjennom noen kanaler i sivet, før vi kom til ei steinbru der vi måtte bære kanoene et lite stykke igjen. Denne gangen var det heldigvis ikke så langt! Vi padlet over til Neset, der vi bærte kanoene ned til neste vann, der vi slo leir. Vi satte opp lavvoene og lagde middag. Noen var også ute og satte garn.

Dagen etter var det litt lettere, men fortsatt duskregna det litt innimellom. Vi trekte garnet og fikk en ganske stor ørret som vi kunne ha til middag på kvelden.  Trente litt på padleteknikk før vi tok fatt på dagens etappe. Vi måtte krysse hovedveien. Der var det rør under veien, som det akkurat gikk å sende kanoene gjennom, og vi gikk gjennom der med bagasjen og. Hadde nok vært lettere å gå over men... Når vi hadde fått kanoene gjennom røret måtte de bæres gjennom skogen ned til Veiginvatnet, og det var fryktelig kronglete, men det gikk! Det var da også siste gangen vi måtte bære kanoene. Vi padlet til motsatt ende av vannet, der vi slo leir på en holme. Noen satte garn mens vi andre lagde middag, og etter middag lagde vi bål og stekte ørreten. Fikk en fin kveld rundt bålet!

Morgenen etter lå skodda over vannet, og det var blå himmel. Utrolig flott! Skodda letta og det ble utrolig flott vær! Vi prøvde å padle litt alene, og hadde noen leker med kanoene ("kano-sisten" er ganske gøy....), og padla en liten tur. Så spiste vi lunsj før vi padla inn til land og dro hjem.

Kanotur er utrolig kjekt! Det er utrolig hvor stille man kan gli gjennom vannet! Enda en gang hadde vi fått en flott tur!