turjenta.net 

Hjem

Utenlandsturer

Turer i Norge

Hverdagsliv

Til bildegalleri

Lenker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seiltur med Seladon

7.-9. oktober var vi på Seiltur med Seladon i Fitjar-øyene, der vi hadde tilholdsted på Smedholmen. Nok en gang var vi heldige og fikk utrolig flott vær!

Første dagen dro vi fra Fitjar og ut til Smedholmen. Underveis lærte vi en oppgave vi skulle ha ansvar for når vi seilte. På Smedholmen fora vi villsauene som gikk der, før vi dro ut for å seile etter lunsj. Når vi ikke hadde ansvar for å seile, fiska vi litt, så vi kunne spise fisk til middag. Da vi kom tilbake til Smedholmen delte vi oppgavene litt, vi skulle sette garn, lage mat og fore sauer. Etter middag ble vi sittende under dekk og snakke og synge litt, og så var det å krype inn i køyene. Jeg sov øverst i et hjørne, og der var det ikke lett å komme inn...

Andre dagen ble vi vekt av Einar som spilte munnspill. Første oppgave etter frokosten var å mate sauene. Så skulle de flyttes over i to båter for å fraktes inn til Fitjar og hentes av slaktebilen. Det var en vannvittig prosess, siden vi måtte ta en og en sau fra fjøset til båten, og passe på at de ikke hoppa ut av båten igjen.... (Noe de gjorde iblant...) Så var det ut og trekke garn og sløye fisk. Etter lunsj fikk vi den lille seilbåten på land og gjorde den klar for at den skulle stå på land over vinteren.

Etterpå la vi ut for å seile. Det var litt bedre vind enn dagen før, så det var veldig gøy å seile! Vi seilte nesten til Brandasund. Derfra gikk vi over til å gå på motor, og kjørte til Slottet. Stoppa på veien og fiska middag. Sigurd lagde en veldig god gambisk makrellrett, og ellers hadde vi fiskesuppe. Etter middag ble det snakking og synging til vi la oss for å sove.

Tredje dagen tok vi en tur i land på Slottet og så på lagunen der. Noen henta blåskjell, så når vi kom tilbake ombord på Seladon lagde vi blåskjellsuppe og spiste sammen med krabbene som vi hadde fått i garnet. Ble en bra lunsj det, på vei tilbake til Fitjar. Vi prøvde å komme oss litt ut til havs, men det var lite vind, så vi gikk på motor tilbake.

Dette var også en utrolig flott tur. Seiling er gøy!!