turjenta.net 

Hjem

Utenlandsturer

Turer i Norge

Hverdagsliv

Til bildegalleri

Blogg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har vært interessert i geografi helt siden jeg gikk på barneskolen. Det har alltid vært kjekt å holde på med kart og hovedsteder. Etter jeg ble voksen har jeg også fått muligheten til å reise litt og oppleve nye kulturer, noe jeg synes er veldig spennende.

Kiel mai 2013

Synne Kristin fekk sin fyrste utenlandstur med Color Magic, tur-retur Kiel. Les meir i bloggposten, og sjå bilete her.

Riga 2012

Første helga i advent tok vi oss ein førjulstur til Riga og fekk oppleve julemarknaden der. Det blei ei koseleg førjulshelg. Du kan lese meir i bloggposten frå turen, og sjå bilete her.

Cruise 2011

20.-25. juni 2011 var vi på cruise med Royal Caribbean fra Oslo. Vi hadde stopp i Brügge (og spiste sjokolade) og Amsterdam, og ellers rolige dager ombord med masse god mat og bra underholdning. Bilder fra turen finner du her.

 

 

Milano 15.-16. januar 2011

Vi bestemte oss for en spontan helgetur, og de billigste flybillettene gikk til Milano.. Her fikk vi oss en rolig tur og så Duomo-området med den flotte katedralen, og vi fikk med oss en fotballkamp. Så var det også slutt på moroa... Jeg ble syk og natt til søndag, for ikke å snakke om hjemturen søndag ble ikke helt det store... Men noen bilder fra Milano finner du her.

Bryllupsreise 2010

Bryllupsreisen går til Skotland og England! :-) Albumet finner du her, og om du vil lese litt mer om turen, går du til reisedagboken.

Mexico 2010

Vi dro på tur i februar 2010 for å besøke Kristine i Guanajuato i Mexico. Her finner du album med bilder fra turen, og en reisedagbok fra turen.

Kambodsja og Vietnam 2009

Tone og jeg var på tur til Asia i oktober/november 2009. :-) her finner du album og reisebeskrivelse fra turen. Her er en skisse over reisen som viser ca hva planen vår var...

Budapest 2009

Vi på Rukkedalen Friskole begynte skoleåret 2009/10 med personaltur til Budapest. Vi fikk oppleve en flott by, med sightseeing og shopping, samtidig som vi hadde muligheten til å bli bedre kjent. Bilder

 

Spania 2008

I høstferien 2008 dro jeg til Spania for å besøke Solfrid, som studerte i Salamanca. På veien fikk jeg noen dager i Barcelona, hvor jeg ruslet rundt og beundret Gaudis spennende arkitektur. Jeg fikk dessuten med meg en super fotballkamp, der Barcelona slo Atletico Madrid hele 6-1! Bilder

 

Polen 2008

Årets sommertur utenlands i 2008 ble biltur til Polen sammen med Per Eivind. Vi kjørte til Ystad i Sverige og ferja over til Swinoujscie. Derfra kjørte vi til Krakow som var mål for turen. Vi fikk et dagsbesøk i Aushwitz og Birkenau, noe som gjorde intrykk! Hjemover fór vi gjennom Tyskland, Danmark og Sverige, i full fart på motorveiene... Her finner du bildene.

 

England 2008

1.mai-helga 2008, dro vi i personalet på Rukkedalen Friskole på tur til England. Hovedmålet for turen var besøk på Orwell Park School utenfor Ipswich, men vi rakk også en dagstur til London og shopping i Ipswich. Klikk her for å se bilder.

Praha 2007

I høstferien 2007 dro vi til Praha. Der ruslet vi på Karlsbroen, handlet souvenier i gamlebyen, så på den astronomiske klokken og koste oss i den tsjekkiske hovedstaden. Bilder fra turen finner du her.

Sør-Amerika 2007

Sommeren 2007 dro Tone og jeg til vinteren i Sør-Amerika. Iallefall var det ganske kaldt de fleste stedene vi var. Vi dro fra Buenos Aires i Argentina, via Chile og Påskeøya, til La Paz og Copacabana i Bolivia. Vi dro langs Titicacasjøen inn i Peru, hvor vi var i Cuzco, Machu Picchu og Arequipa. Til slutt på turen besøkte vi Tones venner i Merida i Venezuela. Selvsagt er det en hel haug med bilder... Du finner de her. Og her er reisedagboka.

 

Cruise til København 2007

Våren 2007 vant jeg minicruise med Royal Caribbean "Jewel of the Seas", da jeg deltok i "Jorden Rundt på 80 sekunder" på P4. Jeg tok med mamma på hennes første Danmarks-tur, på cruise tur-retur Oslo-København.

Danmark 2006

I høstferien i 2006 ble det en ny tur til Grønhøj Strand Feriecenter sammen med familie. Det var veldig koselig denne gangen også!

Roma 2006

Tone og jeg dro til "den evige stad" ei drøy uke i slutten av august 2006. Roma var glovarmt på denne tiden, men med vann fra drikkefontener og italiensk is er det utrolig hva man orker... :-) Vi fikk sett kjente severdigheter som Colosseum, Forum Romanum, Trevifontenen, Spansketrappen, Pantheon, Peterskirken og Vatikanmuseet, og enda litt til. I tillegg fikk vi oss en dagsutflukt til Terracina for å bade... Bilder? - Her!

 

New York 2006

I februar 2006 dro vi på besøk til Cecilie og Eivind i Sjømannskirka i New York! Ei uke med gode venner og mange opplevelser i storbyen! Flere New York bilder finner du her.

Danmark høsten 2005

I høstferien 2005 ble det Danmarkstur sammen med familien til søstera mi. Det ble noen fine dager på feriesenteret på Grønhøj Strand.

 

 Danmark og Tyskland 2005

Sommeren 2005 ble det besøkstur til København og Lüneburg. Kjekt å møte venner igjen, og komme tilbake til kjente og ukjente steder.

 

Tyskland mars-juli 2004

Jeg var fire måneder i utveksling i Tyskland våren/sommeren 2004. Jeg deltok på et internasjonalt, tverrfaglig kurs for lærerstudenter ved Universitetet i Lüneburg. Her hadde jeg fire fine måneder med studier, og moro sammen med andre internasjonale studenter. Lüneburg er en flott liten by som har mye å by på, og det er heller ikke langt til storbyen Hamburg. Vi var også på turer til Berlin, Bremen, Lübeck og Wolfsburg. Bilder fra oppholdet finner du her.

 

Tanzania februar 2004

Jeg tok halvtårsenhet i samfunnsfag ved HSH 03/04. Inkludert i studiet var en en måneds studietur til Tanzania. Vi var i Dar Es Salaam og Bagamoyo, på safari i Ngorongoro, og slappa av på stranda på Zanzibar. Bilder fra turen finner du i dette albumet.

Danmark og Tyskland 2003

Høsten 2002 var kom en god, liten gjeng internasjonale studenter til Stord, og vi tok et internasjonalt friluftslivskurs - "Fjords and glaciers". Sommeren 2003 ble det besøksrunde i Danmark og Tyskland! Reisebeskrivelse.

Interrail 2002

Tone og jeg dro på interrail sommeren 2002. Vi var innom Hamburg, Amsterdam, Nijmegen, Brüssel, Brügge, Paris, Madrid, Alicante, Barcelona, St. Raphaël, (St. Gallen), Wien og Berlin på en måned... Det var et stramt program!! Her finner du flere bilder fra turen. Turbeskrivelse er her.

 

USA 2001

I påsken 2001 reiste jeg og Monica til USA for å besøke Tone, som studerte i Norfolk. I tillegg til å se denne byen i Virginia fikk vi ei langhelg i Washington DC og ei langhelg i New York. Turbeskrivelse.

England 1999

I 98/99 gikk jeg på Solborg folkehøgskole. Her hadde vi skoletur til England. På turen besøkte vi York, den flotte "vikingbyen Jorvik", og London. London blir kanskje mest husket for London Park Hotel, som var blitt omgjort til asylmottak, men også to fantastiske musikalopplevelser med "Les Miserables" og "Miss Saigon". Turbeskrivelse.

her kommer bilde

 

 

Hellas 1998

Min første utenlandstur utenom Sverige og Danmark gikk til Hellas i 1998. Turen var en skoletur for idrettslinja på Gol videregåande skule. Vi hadde base på Skiathos, men med dagsturer til Athen og Meteora, sistnevnte gjorde størst inntrykk. Turbeskrivelse.

Bilder fra diverse utenlandsturer finnes i dette albumet.